THE MOVEMENT ON YLI 13-VUOTIAILLE TARKOITETTU NUORISOVERKOSTO, JOKA ERIKOISTUU NUORTEN ITSE TOTEUTTAMIIN MEDIA- JA VIIHDEALAN PROJEKTEIHIN.
 

Toiminnan taustalla on helmikuussa 2015 perustettu The Movement ry, jonka tavoitteena on tarjota mielenkiintoista vapaa-ajan toimintaa viihteen ja kulttuurin alalla. Verkosto pyrkii avaamaan alan ovia uusille ja innokkaille tulokkaille sekä tarjoamaan heille mahdollisuuden näyttää taitonsa muun muassa festivaalituotannoissa, musiikin parissa ja erilaisissa media-alan projekteissa. Movementin vahvat verkostot takaavat nuorille vapaaehtoistyönä tehtävien työkokeilujen ja alaan tutustumisen mielekkyyden sekä hyödyllisyyden tulevaisuuden työllistymismahdollisuuksia silmällä pitäen. The Movementissa on mukana Suomen luovien alojen ammattilaisia ohjaamassa pajoja. Ohjaajien lisäksi Movementissa vierailee eri kulttuurialojen vaikuttajia.

Nuorisoverkoston yhteistyökumppaneina toimivat eri kulttuuri- ja nuorisoalojen toimijat kuten Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, Kulttuurikeskus, Väestöliitto, Metropolia AMK sekä Weekend Festival. Suhteet auttavat yhteistyömahdollisuuksien ja erittäin mielenkiintoisten projektien toteuttamisessa.

Movementin tavoitteena on kehittyä vaikutusvaltaiseksi ja tehokkaaksi nuorisoverkostoksi, joka toimii nuorten äänitorvena koko Suomessa. Tällä hetkellä The Movement toimii Helsingissä ja Tampereella.

 

 
TAPAHTUMATUOTANTOv.jpg

 

TAPAHTUMATUOTANTO (HKI & TRE)

Tapahtumatuotannon työpajassa opetellaan miten tapahtumia tuotetaan ja mitä kaikkia osa-alueita tapahtumatuotantoon liittyy. Työpajan tavoitteena on, että nuoret pääsevät itse suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia tapahtumia. Vuonna 2016 ja 2017 The Movementin nuoret järjestivät Tavastialle ison Make The Movement -hyväntekeväisyystapahtuman, jossa esiintyi valtava määrä Suomen musiikki- ja viihdekentän kärkinimiä, kuten Paleface, Janna, Pete Parkkonen ja Kasmir. Tapahtuman tuotto ohjattiin kulttuuriseen nuorisotyöhön. The Movementin nuoret ovat päässet mukaan myös Weekend Festivalille, Flow-festivalille sekä Tubeconiin.

 
MUSIIKKI.jpeg

 

MUSIIKKI (HKI & TRE)

Musiikkipajassa voit opetella niin konemusiikin kuin soittimienkin soittoa, räpätä omia riimejä tai laulaa. Musiikkityöpaja on kokonaisvaltainen musiikin sulattamo, jossa nuoret pääsevät tekemään musiikkia oikeisiin projekteihin. Nuoret työstävät työpajassa myös omaa materiaalia. Vuoden 2017 aikana ryhmän nuoret säveltävät ja tuottavat kappaleen musikaaliin, joka saa ensi-iltansa vuoden 2018 alussa.

 

 
djpaja.jpg

 

DJ (HKI JA TRE)

Miten tulla hyväksi DJ:ksi ja mitkä ovat tärkeimmät ominaisuudet levyjen soittamiseen? DJ-työpajassa on mahdollista oppia biittimiksaamista, biisivalintojen merkitystä, oman mixtapen tekoa sekä keikkailevan DJ:n perusopit. DJ-pajan nuorille järjestetään tasaisesti esiintymis- ja keikkamahdollisuuksia. Keväällä 2017 The Movementin kouluttamat DJ:t keikkailivat koko kevään ajan Helsingin kaupunginmuseossa, jossa nuoret pääsivät soittamaan levyjä näyttelyiden taustalla.

 
esiintymin.jpg

 

ESIINTYMINEN/TUBETTAMINEN
(HKI JA TRE)

Tykkäätkö esiintyä? Oletko kiinnostunut tubettamisesta tai videotuotannosta esiintyjän tai tuottajan roolissa? Jos vastasit kyllä, tämä paja on juuri Sinulle. Työpajan kautta tutustutaan tubettamiseen suunnittelusta käytäntöön. Miten valikoida videoiden aiheet sekä miten esiintyä luontevasti kameran edessä? Mitä saa ja kannattaa laittaa nettiin näkyviin? Miten tehdä kiinnostavasti sisältöä? Ryhmäläiset ovat tuottaneet sisältöä muun muassa Väestöliiton sosiaalisen median kanaviin.

 

 

AIEMMIN TOTEUTUNEET YHTEISTYÖPROJEKTIT

Kesällä 2015-2018 olemme tehneet yhteistyötä Weekend Festivalin kanssa. Movementin nuoret pääsevät tutustumaan aitiopaikalta festarin toimintaan - sekä etukäteen että itse festariviikonloppuina. Keväällä 2016 nuoret olivat mukana auttamassa Queen + Adam Lambert -jättikonsertissa Helsingin Kaisaniemessä. Nämä projektit toteutettiin yhdessä RL Entertainmentin kanssa. Loppuvuodesta 2017 nuoret olivat mukana toteuttamassa Ruuti Gaalaa, jossa esiintyivät Movementin omat DJ:t, Lyömättömät ja Töölön Ketterä. Lisäksi The Movementin nuoret ovat päässeet vierailemaan erilaisissa alan yrityksissä, kuten Universal Musicilla.